Vadrzsafagylalt
ZSOZSO 2005.11.02. 14:33
Kellemes rzsaszn pasztelsznvel s finom, krmes zvel ejt mindenkit mulatba ez a fagylalt-klnlegessg.
Vadrzsafagylalt
Kellemes rzsaszn pasztelsznvel s finom, krmes zvel ejt mindenkit mulatba ez a fagylalt-klnlegessg.
Vadrzsafagylalt
Szksgnk lesz:
- 3 dl tejre
- 2 dl tejsznre
- 3 evkanl szrtott vadrzsasziromra
- 5 dkg cukorra
- 2 dkg zselatinra
- egy maroknyi friss vadrzsaszirom
ztassuk a zselatint negyed rra hideg vzbe, majd tegyk egy fzednybe. Adjuk hozz a cukrot, tejet s a vadrzsaszirmokat, majd fzzk fel ket. Fzzk a szirupot kb. fl rn keresztl folyamatos kevergets mellett, majd keverjk bele a tejsznt s hagyjuk kihlni. Szrjk t a fagylaltot, majd tltsk egy ngyszgletes formba. Bsgesen szrjuk meg a tetejt friss vadrzsaszirmokkal. Tegyk a mlyhtbe legalbb ngy rra, hogy kellkppen megszilrdulhasson a fagylalt. A ksz fagylalt tetejt szitljuk meg nmi porcukorral, majd vegyk ki a formbl s egy forr vzbe vgott kssel szeleteljk fel. Tlaljuk frissen vert tejsznhabbal s gymlcskkel.
Tipp: nhny kiszrztt csipkebogyt is tehetnk a fagylalt tetejre, hiszen a vadrzsa termse a csipkebogy.
J tvgyat hozz!
|